Wanneer je de beslissing neemt om te “dieet”, in plaats van te denken dat je jezelf alles moet onthouden wat je lekker vindt, gaat het meer om beter leren eten. Als u wilt afvallen, weet u dat het essentieel is om een ​​goed dieet te volgen en dit te combineren met lichaamsbeweging. Als u overweegt een dieet te volgen, dit al doet of gewoon wilt leren hoe u een gezonder gewicht kunt behouden, mis deze tips dan niet.

We willen allemaal op een bepaald moment in het leven afvallen. Tenzij je lijdt aan een eetstoornis die je dwingt om het tegenovergestelde te doen. Om welke reden dan ook, je kunt het aan de meeste mensen vragen en velen zouden zeggen dat ze blij zouden zijn als ze hun extra kilo’s of kilo’s kwijt zouden raken.

Maar afgezien van de esthetische kwestie, benadruk ik altijd dat het belang van het verliezen van overgewicht te maken heeft met gezondheid. Als je lichaam weegt wat is aangegeven voor je lengte, je geslacht en je leeftijd, werkt alles beter.

Daarom zijn deze tips voor iedereen die heeft besloten om af te vallen, al bezig is of gewoon geïnteresseerd is om gezond en intelligent te leren eten, zodat de cijfers op de weegschaal niet naar de hemel stijgen.

1.   Eet meer fruit en groenten

Hoewel het paradoxaal klinkt, zou je dieet meer van deze voedingsmiddelen moeten bevatten, niet minder. Groenten en fruit zijn rijk aan vezels, voedingsstoffen en water, zodat u zich langer vol voelt met minder calorieën.

2.   Drink veel water

De truc is simpel: als je zin hebt om te snacken, drink dan eerst water. Op die manier krijg je meer vol en voorkom je dat je je overgeeft aan het eten van iets dat je misschien als een ‘kleine zonde’ beschouwt.

3.   Bewaar alcohol alleen voor speciale gelegenheden of bepaalde dagen van de week

Alcohol bevat lege calorieën (voorziet je van geen voeding), dus als je er met mate van geniet, kun je een compromis met jezelf sluiten en het alleen laten voor wanneer de gelegenheid erom vraagt, of als traktatie waar je je alleen op bepaalde dagen van overgeeft. de week.

4.   Schrijf op wat je elke dag eet

Zodat je kunt visualiseren en meer controle hebt over het voedsel dat je dagelijks eet. Een studie toonde aan dat mensen die doordeweeks een eetdagboek bijhouden twee keer zoveel gewicht verliezen als degenen die dat niet doen.

5.   Haal dikmakend eten uit je kast

Koop geen frites of ijs, want als je weet dat ze binnen handbereik zijn, val je in de verleiding. Koop in plaats daarvan gezond voedsel en snacks om je trek gedurende de dag te stillen.

6.   Eet meer voedsel dat vezels bevat

Voedingsmiddelen die rijk zijn aan vezels moeten langer gekauwd worden. Dit geeft je hersenen de tijd om te registreren dat je vol zit en voorkomt dat je te veel eet. Bovendien blijven vezels langer in het lichaam, waardoor je langer vol zit. Nog een belangrijk punt: vezelrijk voedsel bevat over het algemeen minder calorieën dan andere voor dezelfde hoeveelheid voedsel.

7.   Ontbijt!

Het is erg belangrijk om te ontbijten om af te vallen. Begin je dag met een voedzaam ontbijt en je zult de honger beter onder controle kunnen houden.

Vergeet ten slotte niet om jezelf de tijd te gunnen. Van de ene op de andere dag willen afvallen is onrealistisch en met een streng dieet verloren gewicht komt snel weer terug. Wees geduldig en push jezelf elke dag in de wetenschap dat die inspanning zich na verloop van tijd zal vertalen in een gezonder gewicht voor jou. Denk dat je in plaats van een dieet je eetgewoonten in het algemeen verbetert, niet voor een dag, een week of een maand, maar in het algemeen. Ik wens je veel succes!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here