PMU, oftewel permanente make-up, wint enorm aan populariteit. Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun wenkbrauwen, liplijn of eyeliner semi-permanent te laten zetten. Ideaal voor wie dagelijks worstelt met het aanbrengen van make-up of simpelweg wat kleine onvolkomenheden wil camoufleren.

In dit artikel lees je alles over deze unieke beauty trend. Van de verschillende PMU technieken tot de behandeling, kosten en de beste salons. Na het lezen van deze blog weet jij precies wat permanente make-up allemaal kan betekenen!

Wat is PMU?

PMU staat voor permanente make-up, een vorm van cosmetische tatoeage. Kenmerkend is dat er met een soort tattoo-machine pigment in de bovenste huidlaag wordt aangebracht.

Meestal gaat het om de lippen, ogen of wenkbrauwen. Denk aan een permanente liplijn, eyeliner of wenkbrauw make-up. Het resultaat van PMU lijkt heel erg op “normale” make-up, met het verschil dat het effect langdurig blijft zitten in de huid.

Waarom kiezen steeds meer mensen voor PMU?

De populariteit van PMU behandelingen stijgt enorm. Logisch ook, want de voordelen zijn eindeloos:

 • Tijdwinst – geen dagelijkse make-up routine meer nodig
 • Makkelijk – ideaal voor wie moeite heeft met make-up aanbrengen
 • Anti-aging effect – optische lifting en verjonging
 • Sport- en zwembestendig – gaat niet van je gezicht af
 • Kostenbesparend – minder dagelijkse make-up nodig
 • Professioneel resultaat – make-up artist look zonder skills

Of je nu een druk leven leidt, twee linkerhanden hebt als het op make-up aankomt of gewoon kleine oneffenheden wil camoufleren: PMU is dé oplossing voor langdurig mooi eruit zien!

De 3 populairste PMU behandelingen op een rij:

Powder Brows Een poeder effect in de wenkbrauwen voor meer definitie en vollere look. Ideaal voor wie van nature erg lichte wenkbrauwen of een slordige vorm heeft.

Lip Blush Een soort permanente lippenstift voor meer kleur en definitie. Perfect voor dunne lippen of als natuurlijk alternatief voor lipfillers.

Eyeliner Both upper and lower lid treated for a softly defined eye shape. Creates the look of wearing eyeliner without the need to apply it daily.

PMU is dus geschikt voor zowel de wenkbrauwen, de ogen als de lippen. Afhankelijk van het effect dat je wilt bereiken kun je kiezen voor powder brows, een lip blush behandeling, eyeliner en meer.

Een professionele PMU specialist adviseert vooraf altijd over de beste methode voor jouw huid en wensen. Zo bereik je een resultaat dat perfect bij je gezicht past.

Hoe verloopt een PMU behandeling?

Kenmerkend voor permanente make-up is dat er met een apparaat dat lijkt op een tattoo machine pigment in de bovenste huidlaag wordt gespoten. Dit vergt precisie en kan pijnlijk aanvoelen ondanks plaatselijke verdoving.

Een PMU sessie verloopt via onderstaande stappen:

 1. Intake en bespreken wensen Er worden foto’s gemaakt en geanalyseerd welke kleur en vorm het beste bij je passen.
 2. Desinfecteren behandelgebied De huid rondom de wenkbrauwen, lippen of ogen wordt grondig schoongemaakt.
 3. Verdoven (optioneel) De meeste mensen kiezen voor een verdovingscrème zodat de behandeling soepeler verloopt. Dit laat ongeveer 20 minuten inwerken.
 4. Daadwerkelijk aanbrengen pigment Met een apparaat dat lijkt op een tattoomachine wordt nu heel nauwkeurig de semi-permanente make-up aangebracht. Dit duurt 1-2 uur.
 5. Nazorg advies Na afloop is de behandelde huid nog gevoelig. Met goede nazorg geniet je snel van het eindresultaat.

Na ongeveer 4-6 weken is het resultaat volledig genezen en zie je de definitieve kleur. Hierna kan je resultaat al gauw 1-5 jaar mooi blijven!

Hoeveel kost een PMU behandeling?

De prijzen voor permanente make-up verschillen per salon en de gekozen techniek. Gemiddeld betaal je zo’n:

€275 – €450 voor wenkbrauwen €300 – €450 voor lippen €250 – €400 voor eyeliner

Dit is inclusief de intake, behandeling, nazorg advies en een controle afspraak na 6 weken. Extra’s zoals een jaarlijkse opfrissing behandeling komen hier soms nog bij.

Waar vind ik een goede PMU specialist bij mij in de buurt?

Kies bij een permanente make-up behandeling altijd voor kwaliteit boven een goedkope prijs. Het blijft tenslotte een specialistische ‘tattoo’ behandeling aan je gezicht!

Een betrouwbare PMU salon herken je aan:

 • Gespecialiseerd in uitsluitend PMU behandelingen
 • Jarenlange ervaring (bij voorkeur honderden eerdere klanten)
 • Mooie, natuurlijke portfolio van voorgaande behandelingen
 • Prettig en professioneel contact vooraf
 • Uitgebreid intakegesprek over jouw wensen en huid
 • Nazorg en garantie op de behandelingPMU Zwolle

Boek daarom altijd eerst een gratis en vrijblijvend consult bij een PMU studio bij jou in de buurt. Een gespecialiseerde salon neemt graag de tijd om al je vragen te beantwoorden zodat jij met 100% vertrouwen en zekerheid de behandeling in kan gaan!

Benieuwd wat permanente make-up jou kan bieden op het gebied van mooie wenkbrauwen, perfect gecontourde lippen of een subtiele eyeliner? Maak dan nu een afspraak bij een ervaren professional en ontdek je nieuwe zelfverzekerde uitstraling!

BrowBiz | Hairstokes | Powder brows | Combi

Voor meer informatie: https://www.browbiz.nl/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here