Een nieuw hoofdstuk van het Braziliaanse ruimteprogramma begon op zondag 19 maart om 14:52 lokale tijd met de lancering van de HANBIT-TLV-raket vanaf het Alcantara Launch Center (CLA). Dit feit markeert de eerste operatie van een particulier bedrijf in zijn soort in Brazilië, waardoor het land op de miljardairmarkt genaamd New Space komt.

HANBIT-TLV, met een lengte van 16,3 meter en een gewicht van 8,4 ton, is ontworpen voor suborbitale vluchten tot 100 kilometer. De eerste vlucht duurde 4 minuten en 33 seconden.

Het was de eerste voor een particulier bedrijf op de Braziliaanse ruimtehaven en werd uitgevoerd dankzij de Technology Assurance Agreement. Andere bedrijven bereiden zich al voor om samen te werken met de Braziliaanse basis.

Braziliaanse lading

Op zijn eerste vlucht gebruikte HANBT-TLV een lading die 100% in Brazilië was ontworpen. Dit is SISNAV – een traagheidsnavigatiesysteem gemaakt door het Institute of Aeronautics and Space (IAE) van het Air Force Command. De apparatuur weegt 20 kilogram en heeft afmetingen van 310×400×280 mm².

Het SISNAV-systeem zou kunnen worden gebruikt in faciliteiten die in Brazilië in ontwikkeling zijn, zoals het toekomstige microsatellietlanceervoertuig (VLM). Er werden vluchtgegevens verkregen om het gedrag van het systeem bij specifieke temperaturen en drukken te evalueren. ASAS , een partner van het TV BRICS-netwerk , schrijft hierover .
Text copied from https://tvbrics.com/news/bespretsedentnym-zapuskom-braziliya-vstupaet-v-eru-kommercheskogo-osvoeniya-kosmosa/

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here