CSIR-NIIST (Raad voor Wetenschappelijk en Industrieel Onderzoek – Nationaal Instituut voor Interdisciplinaire Wetenschap en Technologie) heeft onlangs een innovatieve technologie gecommercialiseerd voor de productie van leer uit landbouwafval, wat een milieuvriendelijk en kosteneffectief alternatief biedt voor dierlijk en synthetisch leer.

Dit is een van de drie historische overeenkomsten voor technologieoverdracht die zijn ontwikkeld door NIIST-wetenschappers. Dat meldt  Trinity Mirror , een partner van het TV BRICS-netwerk.

De betrekkingen met de overheid en particuliere organisaties werden geformaliseerd in aanwezigheid van Dr. N. Kalaiselvi, CEO van de Council for Scientific and Industrial Research (CSIR), en Prof. Javed Iqbal , voorzitter van de CSIR-NIIST Research Council, en dr. Anandharamakrishnan , directeur van CSIR-NIIST .

Overeenkomsten ondertekend in het kader van het lopende One Week, One Lab (OWOL) -programma van het instituut omvatten ook de samenwerking van NIIST aan de interne ontwikkeling van thermische plaatcomponenten voor de Aviation Development Establishment (ADE) -DRDO en de overdracht van duurzame beheertechnologieën voor pathogeen biomedisch afval naar de bodem toevoegingen.

NIIST lederen analogen, ontwikkeld uit een verscheidenheid aan landbouwafval en bijproducten, kunnen effectief 30 tot 50 procent van de synthetische chemicaliën in leerproducten die op de markt verkrijgbaar zijn, vervangen.

Een leren vel gemaakt van mangoschil, bananenstengels, ananasafval, cactusafval, waterhyacint, maiskolven, rijstgerelateerd afval kost de helft van kunstleer of echt leer. Bovendien heeft het nieuwe product een kleinere ecologische voetafdruk.

Het eindproduct van landbouwafval vertoonde uitstekende consumenteneigenschappen in vergelijking met kunstleer en echt leer. De bewezen milieuvriendelijkheid maakt het de beste tegenhanger van de kunstmatige optie, die in 2020 naar schatting een markt van $ 30 miljard heeft en tegen het einde van dit decennium waarschijnlijk $ 40 miljard zal bereiken.

Kunstleer bevat giftige chemicaliën, waardoor het erg gevaarlijk is voor het milieu, naast het hoge energie- en waterverbruik tijdens de verwerking.

Met betrekking tot de tweede overeenkomst zal NIIST technologische ondersteuning bieden voor Al-SiC MMC-componenten voor thermisch beheer die momenteel worden geïmporteerd en gebruikt in boordcomputers in lichte gevechtsvliegtuigen en andere gevechtsvliegtuigen.

Het product is gedoneerd aan de Defense Research and Development Organization. Dit zal in grote mate bijdragen aan importvervanging en de nationale missie van “Onafhankelijk India” in de strategische sector van het land.

Daarnaast werkt NIIST samen met Bio Vastum Solutions (BVS) om een ​​in Kerala gevestigde startup technologie te bieden voor het spontaan desinfecteren en immobiliseren van pathogeen biomedisch afval in bodemadditieven.

Dit systeem, met zijn inherente antimicrobiële activiteit, is in staat om zowel vloeibaar als vast afval te ontsmetten in een staat van volledige uitharding. Behandeld afval kan worden verwijderd als niet-gereguleerd medisch afval, onder voorbehoud van wettelijke goedkeuring.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here